Ziua Internationala a Muzeelor si Noaptea Europeana a Muzeelor – 18 mai 2013

Foto: Muzeul Antipa
Foto: Muzeul Antipa

Sambata, 18 mai 2013, muzeele din Romania sunt implicate in Ziua Internationala a Muzeelor si Noaptea Europeana a muzeelor. In Bucuresti, cele mai importante muzee au pregatit evenimente pentru toate categoriile de public. Daca nu va numarati printre cei care prefera evenimentele nocturne, muzeele au pregatit si activitati care se vor desfasura pe timpul zilei.
Iata cateva propuneri ale intrenoiparintii:

La Muzeul National al Taranului Roman, expozitia permanenta si expozitiile temporare vor fi deschise, cu intrare libera, in intervalul 10.00 – 20.00. In curte si la Clubul Taranului, intre orele 20.00 si 23.00, se vorbeste, se gateste, se canta si se aude aromaneste. Se organizeaza o expozitie de fotografie veche, muzica, dansuri si bucate bine gatite.
Programul complet pe www.muzeultaranuluiroman.ro  

Noaptea africana la ”Antipa”
Incepand cu ora 18.00, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” a pregatit o serie de evenimente speciale cum ar fi difuzarea, in premiera, a primului episod din serialul „Africa” , un documentar incitant, realizat de Sir David Attenborough. Expozitia permanentă a Muzeului se viziteaza gratuit, incepand cu ora 18. Expozitia „The Human Body” se poate vizita contra cost, pret bilet unic – 20 de lei.
Detalii pe www.antipa.ro

1900 de ani de la ridicarea Columnei lui Traian la Roma, la Muzeul National de Istorie a Romaniei
Expozitii permanente: Tezaur Istoric”, Lapidarium – Copia Columnei lui Traiansi „Columna lui Traian. O perspectiva artistica (Pietro Santi Bartoli, 1673).
Expozitia Comorile Chinei nu se va vizita din motive de securitate. Insa cei care vor trece pragul muzeului pe 18 mai 2013, in intervalul orar 16.00 – 00.00, vor primi un tichet pe baza caruia vor putea vizita ulterior – cu tarif redus, de 10 lei – Expozitia Comorile Chinei”.
Programul complet pe site-ul www.mnir.ro

O zi si o noapte, intr-un muzeu ca o carte
Muzeul National de Geologie va asteapta pe 18 mai 2013, in intervalul orar 10.00-23.00, la o serie de ateliere pentru copii sau la expozitiile temporare, printre care si expozitia de sculptura in piatra „Mari Adormite – pietre, fosile, arta”.  De asemenea, in holul principal al muzeului va fi prezentat exponatul „Laurophyllum- megafosila de dafin”. Accesul in muzeu este gratuit.
Programul complet pe www.geology.ro

Publicat de Alina

Mama de baieti! Imi plac persoanele vesele si prietenoase, imi place sa citesc, sa vorbesc :) dar si sa ascult. Am terminat jurnalistica, am lucrat in presa dar si in marketing si comunicare. Imi place sa fiu mereu la curent cu ce se intampla in domeniile mele preferate si impart informatiile. Cei care ma cunosc, sper ca, m-ar descrie ca fiind sociabila, vesela, placuta😉.

Lasă un comentariu